BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 27 aprilie 2011

Nu ratati aceasta ocazie unica!



Dupa ce ati fost la biserica zilele astea si v-ati inchinat sau v-ati simtit mai buni, acum aveti ocazia sa faceti conexiuni cu Cel de SUS. Numai cu ajutorul acestei minunate televiziuni.
Dupa Pasti, unii numara cate oo au mancat, altii isi numara ouale. Sa vada daca inca mai pot. Daca mai pot sa isi bata joc de lume. Daca mai stiu prostii babacii cu Credinta mare in Dumnezeul televiziunilor, OTV.

In numele celor care se KK pe ea televiziune va spun sincer: Penibil. E plin Clujul de astfel de anunturi. Pe mine ma fac sa vomit cuvinte urate, care se leaga de mame si tati si oameni cu mintea in punga. Oribil. Deci...Nu ratati aceasta ocazie NEunica dar actuala de a va exprima si voi parerea de mesajele divine de pe stalpii Clujului.

Pana una alta, sper ca ati avut o minivacanta frumoasa si ca v-ati relaxat. Daca nu, puteti oricand sa mutati pe OTV. Acolo gasiti calea. Punct.


sâmbătă, 16 aprilie 2011

Old is weird??

Am vazut destul de multe personae detinatoare de blog care au ca si rubrica/tag/categorie mersul cu ratucul ;) ( Standdupp, Daniel Rus). Si eu am o problema cu asta….Mai ales cand inghesuiala de la ora 4 ma prinde in picioare si intre 2 babe (da, BABE) care miros a naftalina si menta. Si e superb cand umbrela lu tanti din spate ma impunge fix in fund (da, exact acolo). Incerc disperata sa scap, ma misc cu greu dintr-o parte in alta, intind picioarele mele scurte (fir’ar) undeva la cativa zenti departare, imi trag dupa mine greanta plina de echipamente de sport (deci umflata a naibii), reusesc cumva sa nu cad, intre timp un tip imi calca pe unul din sireturi si gata cu mobillitatea, as fi vrut sa ii zic frumos sa nu ma tina captiva ca ma descalt si fug, dar am realizat ca nu are unde sa mai mearga, ca si el saracu era gadilat subtil in locuri intime de ceapa cumparata din piata de alta tanti….


Doamne feri sa am ceva cu tantile, mno, sunt si ele parte din societate (la fel si mosii cu multi prea multi hormoni, de te manca din ochi cand te vad mai tinerica).

Asa ca vrem nu vrem, dam de ei zilnic. Chiar prea zilnic, prea des, prea peste tot. In supermarketul care se traduce “ Tara cumparaturilor” stau cuplurile de batranei fix in drum, de parca ar fi magazinul lor. Si acum inainte de Pasti mai bine nu mananc nimic decat sa intri acolo. Vrei si tu sa treci ca omu….Aplici varianta prietenoasa si respectoasa…. “Pardon…”…Surzi. N-aud. Urli? Esti nesimtit. Te bagi? Impingi tu carutu de soping? Ai de capu meu, pic de rabdare n-ai. Ii mai si auzi cum si ce cumpara, mai ales chestii la promotie, desi poate nici nu mai apuca sa le foloseasca. La casa Doamne feri sa fie de astia in fata ta, se eschiveaza, se foiesc, se intorc, se uita unu la altu, comenteaza, nu mai stiu ca EI CU MANA LOR au pus toate porcariile alea in cos, platesc cu fata de victima agresata si pleaca acasa amarati si calculand in gand.
Mi-ar placea totusi ca TOTI sa se multe pe o planeta, departe sau paralela sau sub noi, oriunde, unde sa fie numai ei cu mentalitatile lor, cu ritmul lor molcom, cu mirosul de anii de mult pierduti si sa nu ii mai supunem nici pe ei la chinul de a se adapta dar nici noi sa nu mai suportam miros de proteza (nu, nu sunt rea, doar realista).

Ca sa nu mai vorbim de uimirea care s-a abatut asupra mea cand in fiecare zi la ora 4 jumatate vad in piata M Viteazu (Cluj) o gramada de batrani pe trotuar (numai barbati). Zic ma, poate sunt aderanti la vreo secta....Poate se da ceva gratis... Vreun pampers ceva... Evident blocau trotuarul, si sincer m-am intrebat ce babau fac la ora aia acolo adunati in afara de faptul ca stau toti gramada si socializeaza. Ce rea sunt.... poate e un feisbuc chat primitiv, numa ca e FACE TO FACEbook ;) De fapt marele mister e ca asteptau sa se distribuie ziarul "Adevarul de seara" ...



Trageti singuri concluziile....


Cu siguranta ca si noi vom imbatrani dar cu speranta ca vom imbatrani frumos si cu alta mentalitate, va urez o zi frumoasa;)


miercuri, 13 aprilie 2011

oare de ce?

Stau asa si ma gandesc la o chestie… ( si cu ocazia asta am ajuns sa realizez ca gandesc prea mult :) )….Ma gandeam la lumea asta mare… Si regulile ei. Si la cat mi-ar placea sa schimb cate ceva…. Si nu ma refer la pacea in lume si salvatul balenelor (nu ca nu as vrea sa fie pace sau sa nu moara balenele :P), ci la lucruri ce tin de viata noastra si treburi care intra in contact cu noi.

Si anume… de cate ori nu v-ati gandit cand erati mici la lucruri de genul “de ce e vacanta asa scurta”, “de ce tine weekendul doar 2 zile” , “de ce nu e vacanta de iarna la fel de lunga ca cea de vara”… Sau "De ce n-avem scoala/lucru 2 zile ai apoi weekend de 7"? Poi e simplu oarecum…e o regula nescrisa care zice ca daca vrei sa primesti trebuie sa si dai... Si nu e vorba de bataie :)))

Aud atat de multa lume plangandu-se ca nu mai vine odata weekendul ( ca sa isi ia canapeaua in primire sau sa cheltuie bani prin diferite locatii pe vreo licoare magica-alcoolica) …si ca sa fiu sincera, si eu astept weekendul. Si numar….”ioai, e numa’ marti, fir’ar, pana vineri cat mai e…phuuu…. “ Si ce fac vineri? Stau. Nu fac nimic in plus. Ce fac sambata? Poate ies in oras, da, dar nu e regula. Duminica déjà iar injur ca a doua zi e luni…si da, lunea e depresiva. Atatea sperante ne punem in weekendul ala de zici ca se termina lumea acolo. De parca lucurile bune se intampla numai in weekend… Oare n-ar fi dragut sa mergem la o cafea exact in mijlocul saptamanii? Sa sfidam regula asta ca ne simtim bine doar in weekend….Sau la o plimbare…sau la o bere, sau la alergat…face bine, face chiar mai bine decat sa lasi pe weekend activitati de genul, si care de cele mai multe ori duc la pierderea noptilor si injuratul crunt de luni dimineata in momentul in care suna ceasul :>
Daca ne gasim loc si de altceva in timpul saptamanii, ne incarcam cu energie pozitiva. Si nu trebuie sa pierzi nopti, sau sa convoci prietenii la partyuri animalice.
Doar sa traiesti practic…. 2 weekenduri ;)



Sa aveti un mijloc de saptamana frumos, na! Ca weekendul vi l-ati planuit déjà, presimt….:D


duminică, 10 aprilie 2011

Limba noastra-i o comoara....

Banuiesc ca stiti cu totii cum e sa te grabesti sa zici ceva cuiva si iti ies pe gura niste cuvinte intortocheate din cine stie ce dialect al mintii tale... Sau cand vrei sa zici 2 cuvinte deodata si mintea nu mai are timp sa le separe si le combini intr-un mod unic ... si dupa care te plesneste rasul, de te miri si tu de ce a iesit :P Ei bine, am cules cateva astfel de perle, zise de mine, de prieteni si care ar putea usor alcatui un dex simplificat :))

1. Am vrut sa injur odata ( injurat asa mai light, ok? :P ) si vroiam sa zic ceva de genu "Bag pixu" sau "Bag picioru" si a iesi "Bag PICIU". Si acum il mai folosesc.

2. Inainte de atestatul la germana o prietena se tot gandea cum vom fi punctate la partea orala, si daca lucrarea scrisa ne va ajuta sau nu. Imi zice: "Oare daca nu scriu frumos, ma depunctalizeaza?" (=depuncteaza+penalizeaza)

3. Am mai auzit o denumire de rasa de caine LASKI, ( Haski si Lassie :))) ) O sa imi mai amintesc pe parcursul saptamanii cateva, ca mai am de intrebat cateva surse :))

Va tzuk si va doresc o supersaptamana :*

Rectificare: Mai folosesc un cuvant pe care domnu CIPRI l-a observat ( ms ms CIP) si anume...a deschilota :D

Update: La lucru ii povesteam unei colege ca mi-ar fi pofta sa mananc "Slapa cu Ceana"... (aka Slana cu Ceapa) :)) Inca m-a si parat la toata lumea pentru perlutza ....:)

Update 15 mai 2011 :Si ce....Nu ati mai auzit niciodata de animalul leuroaica??? Intrebati-o pe Teo, ea stie cum arata :))

miercuri, 6 aprilie 2011

Mrrrrrr.....

Luume, lume! Am reusit o reusita pe care nu o mai reusisem de mult si despre care scriam si intr-un post recent. Adica postu ala cu mersul in club. Ca mi-i groaza de ce vad cand ma duc acolo. Si ca mi-s o baba. Si nu ma trage asa sa ma duc, sa ma urc pe tocuri si sa ma blindez cu materiale sclipiciaso-elastice. Eu cand ma duc acolo, ma duc ca sa dansez. Am mai zis si o mai zic. De aia e facut clubu ala…pentru dans si da, socializare. Ei, destinul m-a plasat (provizoriu) la intrarea in club sprijinita de o boxa (luata ne noi pe post de masa) . Subiectii? Noi, 4 fete cucuiete duse acolo in incercarea de a distruge mitul babaciunizarii. Zis si facut, luat inima in dinti, mers frumos acolo, pus pe fata zambet de imitatie de buna-voie…si da-i! La dans!


Ei…dar nu-i asa usor. Petrecandu-mi mirificul timp la intrarea in superclubul fito-elegant, NU AM PUTUT face abstractie de la marmotele care se perindau cu ultima fitosenie de autfit din mol sau autlet sau secand hend. Si care musai aveau boticu mai activat ca noi ca deh, erau avansate, nu ca incepatoarele de noi picate din luna. Pe langa par tapat, fixat cu fixative superlative, tocuri mai mari ca blocu meu si sclipici de becurile din club nu-si mai aveau rostul, apare si atitudinea. Ca mno, pentru o astfel de seara si tinuta, se cere. Atitudinea face diferenta. Si zic…gata. Nu mai sunt rea… ce naiba, fiecare are voie sa de dezbrace imbrace cum si cat vrea. Punct. Dar vai…tocmai cand sa zic ca muzica tre sa faca legea, intra ea. EA! Roz, Tziclam, de sus pana jos (si cand zic asta ma refer de peste tzatze pana sub funduletu ala bombat de shaorma). Si ca sa nu ramana neterminata (tinuta, zic) a fost accesorizata cu o floare exotica prinsa in par (floare de plastic, probabil la fel de exotic), incat ii dadea asa o atitudine de papagal venit din Congo (de ala rar, evident). S-a dus papagalu direct la baie petru un retus…Probabil de atatea priviri atrase I s-au dus 2 grame de fond de ten de pe mecla. Punct. Si iar imi revin…iesind din visul exotic, imi spun, din nou, gata. Muzica…dans…muzica …dans….cand…iar m-a lovit! O iepuroaica (nu, nu facea reclama la OO…de Pasti) pur si simplu purta cu mare eleganta groteasca o haina de blanitzuka alba…fluffy de te apuca alergia cand te uitai la ea. Asortata cu botinutze albe, albe cu puf exact ca ala de pe blanitza!!! Oau! Si zicand asta, norisorul pufos a zburat prin multime in cautarea vre-unui inger care sa-i poarte de grija o seara….Si toate aceste divine creaturi erau completate din cand in cand de multele aparitii leopardine infometate dupa carne….



Mrrrrrrrr…. Si apoi am plecat…am parasit coltul de unde se putea viziona acest film de comedia vietii interminabil si….am luat in primire o masa. Unde am fost numai noi si dansssss :) Ce? Da, da…au fost si coca…papag… baieti. Normal . Ca doar de aia e seara fetelor, sa vina baietii sa aiba de unde alege ;) (Si dupa cum se pare tre sa vina cu custile, sa le imblanzeasca pe rarele exponate). Ceva foarte amuzant….cand aud “Pitzi song” toti baietii o iau razna, jur. Ba mai stiu si versurile pe de rost si dau din burti si muschi si tentativele de patratele!!!!!



Dar m-am distrat … n-aveti idee ce m-am distrat. Sincer. Acum sunt in dilema… sa raman o babaciune sau sa imi pun ochelarii de eclipsa (pastrati din 99) si sa ma duc din cand in cand sa dau stresul afara din mine macar pentru ca mersul in club implica si o portie de ras extraordinara??


luni, 4 aprilie 2011

Coffee gets the best of me :P

"Hai la o cafea"....lansez eu o invitatie catre o prietena... O cafea! Iesitul la cafea e un fel de ritual, observ. Pentru ca stii ca intalnirea se va termina cu povesti si se vor evoca amintiri. Dupa parerea mea, iesitul la cafea e...nobil :) Cu gasca iesi la suc/bere, iesi la o pizza, dar la o cafea grupul se restrange. La cafea nu isi au locul decat povestile bune si (pe alocuri) o tigara. Mirosul de cafea este musai sa imi aminteasca de dimineata si sa imi sensibilizeze papilele gustative. (Multumesc ANA ca m-ai trezit cu miros de cafea in perioada in care am stat impreuna).

Dimineata inceputa fara cafea e ...seaca. Si nu....nu am sa-i inteleg niciodata pe cei care nu suporta mirosul sau gustul si efectul cafelei dar in schimb prefera o cola.
Sa aveti o saptamana frumoasa, o luna mai bine zis....si sa va faceti timp de o cafea ;) ...SI INVITATI-MA SI PE MINE :))