BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

vineri, 28 noiembrie 2014

Dimineața pe răcoare/Le place înghesuiala mare

No, știți doar cum îs bătrânii și autobuzu', frați ca rumânii și codru' (de aia îî gunoi în pădure de te dă afară). Da no, îs oamnei și ei, tre să își rezolve una, alta și nu știu de ce am fost asa ignorantă până acum, că doar și ei au chesti importante de rezolvat dimineața, am tot suspectat că se duc toți la piață și stau acolo până se deschide. Dar nu! Am auzit o discuție recentă în stație, la ora 7:30 :
O tipă tânără zice către ceea ce eu am concluzionat că e vecina de bloc: -Da unde te duci așa de dimineață, tanti?
Tanti (65-70 de ani): -Apăi m-am pornit să rezolv o treabă.
-Păi așa de dimineață?
-Apăi acuma, că am promis cuiva că îi duc ceva și m-am pornit acum.
-Aha, păi pare urgență,  spor și zi bună!
-Aaa, păi da, m-o rugat pretina mea din cartierul x (în partea ailaltă de oraș) să îi duc niște borcane goale că vrea să facă compot și nu mai are.


Deci, vedeți? Mai important de de atât nu se poate. S-a înțeles? Au voie să îți dea coate ca prindă loc!

marți, 18 noiembrie 2014

Despre 'jurnalism', fara sa ma pierd cu Firea.

Departe de a comenta campania electorală sau alegerile oricui, o să pomenesc tembeliziuni și așa ziși jurnaliști, sau cum s-or numi!
Și nu de toți, că nu-s în măsură.
Pot doar să vă promit că ai mei nu s-or mai uita veci la Antene, poate doar la parabolice. Asta în condițiile în care știre din miezul zilei sublinia subtil că în diaspora sunt secții de votare goale. Și în condițiile în care știm (cei care avem minte să știm) cum a fost de fapt situația. Și în condițiile în care copilul alor mei (frate-mio, adică) a stat 3 ore jumătate să voteze în Hamburg, și chiar regret să scriu asta, dar ăsta e caz bun!
Cum credeți mă orbilor că se va mai uita careva om cu minte la voi, când cine știe câți alți copii sau nepoți sau alte rubedenii au stat la cozi în majoritatea țărilor din Europa? Ce aveți în capul ăla și pe câți bani mințiți? Cu ce v-o putut manipula așa de rău încât nu vedeți diferența între plasa cu bunătăți mâncabile și oala cu răhățel?