BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

joi, 26 iunie 2014

Frustrare mare/Printre functionare

Da, da. Funcționarele publice. Știu că mulți se plâng, știu că mulți le-njură, dar jur ca nu generalizez. Nici măcar odată, în viața mea scurtă nu m-am dus să meargă tot ca la carte, așa că am și eu voie să-mi spun buba, nu?
M-am dus să "pun dosarul" pentru un "card european" pentru frățiorul meu mai mic (care își va petrece următorul an școlar peste graniță). Am citit dinainte tot ce trebuie (nu mare lucru) și m-am dus să "aplic". Aparent, ce putea merge prost?

1. Cerere completată... check.
2. Adeverință de la facultă...check
3. Copie buletin...check!

  Stând la ghișeu, văd în geam lipită o foaie unde scria că adeverința de facultă trebuie vizată la ghiseul 7 (altu; decât ăsta la care stăteam eu). Mno bun, chioara de mine, asta e, părăsesc coada și merg la celălalt ghișeu (cealaltă coadă). Îi dau adeverința, îmi cere și copia de buletin, scriu o declarație (nu, nu de iubire) și îmi întinde adeverința vizată. Stau să îmi dea copia de buletin, nu mi-o dă, i-o cer, zice că aia trebuie să rămână la ea. (???)
-Îmi faceți atunci o copie? Am nevoie la ghișeul 2 de ea.
-(mi-o întinde) Mergeți si faceți-vă copie.

Naiva de mine! De când cred eu că poți face ceva pe banii statului? E total ilogic să fie un xerox acolo, din moment ce există xerox la blocul vecin!!!

Am rezolvat, m-am întors, am aplicat.

După 3 zile, merg la "ridicat".
Doar o persoană în fața mea! Duamne, ce superbinecuvîntată! Scap repede! Aaaannnd .... nu mai merge imprimanta.
Domnu' din fața mea: - Da' ce s-a întâmplat?
Tanti de la ghișeu: - Nu și-o băut cafeaua.
Amuzaaant!


Scoate tonerul, îl scutură de câteva ori... nimic (la bărbatu-so poate merge ! ). Îi mai dă două palme... Nimic.

Ajung la ghișeu, încă scutura toneru. Între timp, neispirata de mine o întreabă pe atotștiutoare: - Înțeleg că o să primesc un certificat înlocuitor, se poate emite, totuși, card în situații excepționale?
Răspunsul a venit ca un reproș la îndrăzneala mea.
- Domnișoară, nu înțeleg de ce mă întreabă toată lumea treaba asta! Are exact aceeași funcție ca și cardul. E exact la fel, numai că e o singură mașina care face carduri pe toată România, și din cauza contestațiilor nu au reușit să termine licitația la timp, și astfel dau doar certificate. Da de ce, ce contează? Bine că e și atâta, ca eu pe vremea mea nu aveam așa ceva, trebuie să ne mulțumim cu ce avem (SOO FUCKIN WRONG și atât de tipic la noi).
Îi zic: - Păi din moment ce se numește "card", lumea se așteaptă la CARD. Dacă s-ar numi certificat, n-ar mai zice nimeni nimic. Corect?
Zice: - Da, io înțeleg, da repet, tre să ne bucurăm că avem ocazia să facem și așa ceva.

Între timp, imprimanta băutoare de cafea tot nu se trezise, așa că tanti s-a decis să meargă la colega, să printeze și să mă rezolve.
Când s-a întors: Vai, scuze da imprimanta asta nu merge.
Zic: Nu-i nimic, trebuie să ne mulțumim cu puțin. 








2 comentarii:

Unknown spunea...

Deci...mi te si imaginez:)) cum ai iesit triumfatoare de acolo!

Ce ma enerveaza in Romania, e cand te duci de dimineata cand deschid, si ele toate cu cestile de cafea...sa inceapa cu o pauza, nu?

dedelicious spunea...

Yes, my dear, da azi imprimanta nu isi bause cafeaua!! na auzi:))