BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

luni, 12 septembrie 2011

Despre compatibilitate

Vorbeam zilele astea cu cineva despre compatibilitate. Ce oare mai e și compatibilitatea între persoane? Să țină oare cont de zodii, educația primită sau de toleranța cu care ne naștem? Ne putem adapta oare să conviețuim cu oricine? Sau doar cu unele persoane? De ce ni se par antipatici unii de nici macar nu ne vine să le dăm o șansă să se prezinte? De ce le acordăm în schimb altora încredere din prima? Și, foarte important, ce rol are măsura sutienului (a se citi aspectul fizic) în aceste situații?


Concluzia mea e că totul depinde de starea în care ne aflăm când cunoaștem pe cineva. Dacă simțim că poate face parte din viața noastră, îi facem loc, fără să ni se pară că facem un efort prea mare. Dacă însă ne simțim constrânși, ne va fi cu mult mai greu să acceptăm persona respectivă în preajma noastră.


Asta se aplică și la prietenii și la iubiri. Cel mai greu e când te obișnuiesti singur și apoi ai probleme cu încrederea în oameni... dar ăsta e alt post. Și destul cu profunzimile :)


Vă dau temă de gândire!




O săptămână minunată să aveți!


9 comentarii:

bibu spunea...

Aspectul fizic conteaza f mult in zilele noastre. De exemplu daca un baiat mai prost imbracat merge la o fata care totusi se pretinde a fi mai "buna" nici nu se uita la el si nu-i da nici o sansa chiar daca, poate au o multime de lucruri in comun.O gandire proasta venita din partea unor oameni care nu ii pot caracteriza pentru ca nu am ce.

dedelicious spunea...

Da, ai dreptate. Dar refuz sa cred ca s-a ajuns numai la asta :) Asa ca dincolo de chestia cu lookul, crezi ca oferi mai multe sanse unor persoane decat altora?

Anonim spunea...

look-ul e superficialitatea care caracterizeaza fiinta umana in general.
E greu sa treci de next step cu o persoara daca arati comun, normal, banal. Trebuie sa atragi atentia cumva, fizic, desi psihicul e extraordinar de interesant, daca fizicul pare banal, asa vei fi catalogat(a).
Cum spuneam, suntem niste superficiali si ne place sa judecam pe altii dupa cele mai nesemnificative lucruri!

dedelicious spunea...

DA, sunt total de acord, poti obtine si pierde multe cu fizicul... si de aia si punem accent pe partea asta foarte mult. Dar daca ii catalogam pe toti, care sunt sansele de dragoste la prima vedere de exemplu? (da aici ma refer la real love, nu la fascinatia pentru silicoane sau "perfect ass" sau "patratele pe abdomenul epilat" in cazul baietilor)!

aron spunea...

"Real love" vine din cunoasterea profunda a partenerului, cu toate calitatile si defectele lui SI acceptarea acestora. Real love nu poate aparea la prima vedere. La prima vedere poate fi cel mult o atractie, dar nimic mai profund. Daca aceasta atractie se transforma in dragoste adevarata atunci e o intamplare, dar nu e regula, insa intotdeauna fiti constienti de sentimentele voastre sa nu le confundati una cu alta.
Primul criteriu dupa care ne alegem partenera(ul) e cel fizic. Intotdeauna. Iar asta nu inseamna superficialitate. Toata lumea o face in mod instinctiv, e ceva des intalnit in regnul animal.
Criteriul fizic poate insemna ori imbracamintea, stil vestimentar SAU caracteristici fizice precum statura, fizionomia fetei. Nu prea ai ce face daca nu-ti place cum arata cineva, ori daca nu te incadrezi in modelul cuiva. Desi am observat ca paleta de ce ni se pare atragator e destul de larga. Legat de stilul vestimentar se pot spune multe, insa ideea de baza e ca imbracamintea ne poate spune despre caracterul cuiva, desi aceste indicii nu sunt intotdeauna exacte. Daca un baiat e imbracat normal inseamna ca e monoton in pat, nu are simtul aventurii. Invers, o fata care poarta tocuri inseamna ca e constienta de sexualitatea ei si si-o pune in evidenta cu fiecare ocazie (a se citi in dormitor). Astea-s doar exemplele mele si poate nu se aplica altora, dar ideea de baza e ca imbracamintea spune ceva despre persoana.

BFF spunea...

@aron: imbracamintea nu spune intotdeauna ceva despre imagine, pt ca sunt fete care se imbraca sport si poate (in pat) sunt mai bune decat cele care poarta tocuri de 10 cm... si imbracamintea e relativa... poate esti un om bogat sufleteste, dar din cauza situatiei financiare nu iti poti etala bogatia vestimentara... c'monnnn!!!degeaba te imbraci tot Gucci si Armani daca te comporti ca un gunoi si ai un vocabular de mahala!! ideea de baza e ca sunt multe alte lucrui decat imbracamintea care spun ceva despre o persoana!!

dedelicious spunea...

Da Aron, e adevarat, daca nu iti place de cineva fizic in primul rand nu esti dispus sa faci un compromis sa il accepti cu nici un pret. Dar incerc sa spun ca si pentru atractia fizica trebuie sa ai o anumita disponibilitate, right? e foarte posibil sa te atace bluza galbena a unei gagicute intr-o zi de vara torida, cand te arde soarele, dar ar putea sa te binedispuna si sa te faca sa zambesti cand o intalnesti intr-o zi mohorata... tot ce incerc sa spun e ca si dispozitia de moment te face sa accepti pe cineva... oare sa fie vorba doar de a te afla in monetul potrivit la locul potrivit?

Poison spunea...

Daca m-as lua dupa compatibilitatea dintre zodii ar trebui sa mor o data si sa ma nasc in alta zodie.
Compatibilitatea intre persoane....cum sa iti explic, e ca si cum tu ai fi un Card micro SD, si cealalta persoana e USB, si ai nevoie de un adaptor sa poti citi micro SD-ul :))) IN traducere, conteaza ce aveti in comun. Aspectul fizic e important, pana isi deschide gura, atat.

dedelicious spunea...

Vai Teo, cat am ras!!!! :)))
Excelenta asemanare, pe cuvant!