BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 31 martie 2010

Curat murdar!

Bine v-am regasit...
In ultima vreme nu am facut mare lucru, si totusi am invatat muuulte....
Chiar si un mini drum prin tarishoara noastra te poate face sa deschizi ochii.
Sa va povestesc despre un drum scurt, de la Sebes la Cluj. Un drum care in mod normal ar fi trebuit sa dureze 2 ore jumatate.
Incep prin a cauta curse existente la o anumita ora, gasesc una convenabila la ora 14 si 10. Stau in statie. Stau. Stau. Si iar stau. Pe la 2 jumatate, stiind ca, desi traficul in micutzul Sebes este infernal, acel autobuz nu are cum sa intarzie atat. Sun la firma de transport.
-Buna ziua, spuneti-mi si mie, microbuzul acela de la ora 2, nu trece prin Sebes? Ca astept de juma' de ceas....
-AAAA, buna ziua, ba trece, da numa pe la periferie, nu intra in oras.
-Buuuun! Urmatorul la cat e doamna?
-Pai la 3 si 15.
Mno...ce sa mai zici?

Il astept pe cel de 3 si 15. Stau. Si iar stau. Fiind intr-o statie de autobuz locala, tot felul de oameni se perindau in asteptarea autobuzelor. Copii (liceeni) iesiti de la scoala mestecau inestetic guma sa li se vada toata gura si cariile daca se poate....si urlau unul la altul ingrozitor. Fiind sosea nationala, se mai trezea cate un destept din masina sa strige la gagicile din statie.."Alo papusa, urla-mi si mie numaru' tau!"
Trece prima rafala de oameni, ca deh, era ora de varf.

Apoi raman in statie doar cativa oameni....Oameni obisnuiti cum vedem cu totii....Femeile vopsite blond-portocaliu, cu radacini negre,cu unghii roz, pictate parca de un secol, cu sosete mow indesate in saboti maro, scuipand seminte in timp ce injurau ca nu vine odata autobuzu'. Barbatii, mai silentiosi, discutau de un televizor pe care unul din ei vroia sa il achizitioneze...Si asteptau sa vina Sarbatorile, sa iasa si ei la un gratar, ca mno, asa fac toti oamenii.
Doua don'shoare imparteau pliante si evident, au profitat de cei cativa oameni din statie sa mai scape de mormanul pe care il aveau de impartit. Erau pliante cu "Ora pamantului", o noua moda rasarita de cativa ani. Oamenii iau pliantul, citesc si spun: "Bueeeiii, asta e reclama la televizor!"

[Pe pliant era un televizor STINS, ca sa sugereze scoaterea aparatelor din priza.]

Intr-un final, vine minunatul autobuz, care ar fi trebuit sa ma salveze de statul in soare in statia respectiva. Daca nu aproape ma aruncam in fata lui, nu aveam nici o sansa sa plec de acolo. In fine, urc in microbuz, cer bilet, aflu ca reducere nu se mai face (:-??) si ma asez pe locul meu....
Bucuroasa ca macar afara e soare, ca o sa ajung in curand acasa...Si ca sa mai uit de ziua respectiva si de faptul ca mai am vreo 2 ore de mers, ma uit pe geam, pentru ca ma aflu intr-o zona chiar frumoasa (Sebes-Alba)...Dar venirea primaverii nu e tocmai buna din punct de vedere al minunatelor gunoaie care iti sar in ochi si iti gadila retina....Parca sub zapada, imaginea era mai prietenoasa....In orice caz, STICLELE DE PLASTIC sunt grozave, mai ales aruncate prin tufisuri, doar, doar nu le vede nimeni...Ne sufocam sub propriile gunoaie, suntem mari bautori de suc si bere, calculand dupa aceste sticle jegoase aruncate peste tot :(
Si e trist, ca nu mai vezi dincolo de ele....

Am citi un articol ...de muuult, care se numea "Ce mai cade in copaci"...Da, nu DIN copaci, IN copaci. De la etaj. Hartii, cutii, sosetele, pungi (mai ales pungi)...Eu am in arbustul din fata geamului o caciula (?!)....Ca doar ce atata zarva? Ne dau destul oxigen copacii astia, mai si HO!

Imi vine sa plang si sa rad in acelasi timp ca suntem niste incompetenti....VAAAAI cate gunoaie in tara asta....da noi, ca oameni suntem niste gunoaie ca nu stim sa avem grija de ce e al nostru...Sunt revoltata ca odata aruncate, gunoaiele nu vor lua atitudine sa se miste singure si sa se arunce la gunoi. Noi trebuie sa ne miscam.

Am terminat sa cert lumea...:)
Va doresc din suflet SARBATORI FERICITE, sa va simtiti bine in familie si daca mergeti la gratar, sa nu lasati suveniruri naturii, nu are nevoie.


O zi CURATA sa aveti!

3 comentarii:

Unknown spunea...

Sarbatori fericite Didi! :*

Virgil

dedelicious spunea...

aici imi scrii Sarbatori fericite?
:))
Asemenea si tie, ne vedem cel mai probabil pe 16 la spectacolul lu' Ema:D

Poison spunea...

Deea, te quiero si mai mult acum ca stiu ca esti de partea ecologistilor!!