BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 2 martie 2011

Titlu comun: Barbati vs femei ;)

Toata ziua ne holbam (majoritatea dintre noi) la vreo reclama, doo... Asa de plictiseala, pentru ca de cele mai multe ori ne uitam prin teveu si nu realizam ce produse ni se deschiloteaza. Dar...uite...totusi, pentru ca studiez publicitatea va propun un subiect...dezvoltat sigur, de mai multa lume, dar subiect legat de care am si eu pareri....nenumarate. Ei bine, probabil va intrebati care e legatura cu titlul. Ei....e vorba de felul in care sunt prezentate femeile si cum sunt prezentati barbatii potrivit reclamelor...ce tipologii promoveaza aceste trucuri ieftine menite sa ne ghideze in primul magazin.

1...Despre femei.
  • Femeia isi desfasoara activitatea in bucatarie, spalatorie, baie sau oriunde este o masa ( pe care pune sau de pe care aduna de mancare)
  • Femeile mereu trebaluiesc ( calca, spala, au o placere extraordinara sa dea cu aspiratorul), fac de mancare ( cea mai buna de altfel, cu cele mai bune condimente si ingrediente, cele mai bune senvisuri cu pateu, salam sau cu cea mai buna margarina si crema de branza)
  • Femeile mereu au grija de altii ( copii care isi murdaresc hainele, mereu reusesc sa scoata vesnicele si enervantele "pete din profunzime"), au cel mai bun remediu pentru entorsele/luxatiile/durerile de spate ale sotilor)
  • Pe de alta parte mai exista categoria de femei fatale din reclamele la parfum, care sigur zboara pe undeva, care sunt libere, se impun, sunt tinere, frumoase, cu o imagine impecabila, dotate din toate punctele de vedere.
  • Cele care folosesc un anumit sampon au cel mai bogat par, astfel incat te-ai putea acoperi cu el si nu ti-ar fi frig. Deci au parul perfect. Din aceeasi categorie fac parte si femeile/fetele din reclamele pentru cosmetice, care au tenul/pielea/picioarele/mainile perfecte.

2. Partea a doua....barbatii.

  • Barbatii sunt infatisati mereu in mijlocul unei petreceri, fie ca beau o bere, ca "dau un fotbal", ca degusta cine stie ce mancare (facuta de femei), cel putin in reclame viata lor pare mult mai usoara (mai putin in reclamele alea la pastile anticonstipat :))) )
  • Daca in cazul femeilor, varsta este o problema in sensul ca sunt mai greu acceptate cele care au trecut de o anumita varsta, in cazul barbatilor varsta nu este un impediment, adica din contra, un barbat mai in varsta pare sa inspire maturitate si intelepciune.
  • Barbatii din reclame sunt mereu cei care vin de la servici, de la intruniri si care (aparent) duc grija intregii familii.

M-a amuzat teribil ce am citit intr-un articol care se lega de aceeasi tema si anume ca, aparent, domeniul (din reclame) unde barbatii si femeile par a se intalni este "bautul cafelei" :))



2 comentarii:

Poison spunea...

mda, idei preconcepute... :))) gen misoginism .

Ai dreptate Deea! pe femei le arata in mijlocul unei petreceri....atunci cand fac reclama la OB sau Always.

dedelicious spunea...

ioi ioi poi de reclamele la absorbante nici nu am vrut sa ma leg ca alea tin deja de un post nou :))